Nieuws

Maguire maakt plots goede indruk bij Engeland: 'Hij was veruit onze beste speler'

Maguire maakt plots goede indruk bij Engeland: 'Hij was veruit onze beste speler'

26-11-2022 12:17

Harry Maguire heeft de complimenten gekregen in Engeland. De verdediger die normaal gesproken niet zo positief in het nieuws komt, kwam goed uit de teleurstellende wedstrijd van Engeland tegen de Verenigde Staten.

'Maguire was vrijdagavond veruit onze beste speler', klonk het in The Daily Mail daags na het WK-duel. De Manchester United-verdediger werd zelfs vergeleken met Lionel Messi. 'Hij deed zelfs een imitatie van Lionel Messi, door het zestienmetergebied van de tegenstander door te dribbelen. Engeland was slecht, maar zodra er een gevaarlijke bal op komst was, was daar Maguire om de boel te redden.'

Het was op het conto van Maguire te schuiven dat Engeland geen verder averij opliep. 'Hij was de meest opvallende speler en zorgde voor cruciale intercepties. Dankzij hem hield de ploeg van bondscoach Gareth Southgate de nul. Zijn optreden snoerde critici de mond. Als Engeland hem vrijdag nodig had, stond hij er.'

Met Maguire in de basis moet Engeland een plek in de knock-out fase van het toernooi veiligstellen. De beladen wedstrijd tegen Wales staat nog op de rol.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!