Nieuws

Danjuma staat er goed op in Spanje na glansrol in CL: 'Hij maakte Demiral gek'

Danjuma staat er goed op in Spanje na glansrol in CL: 'Hij maakte Demiral gek'

10-12-2021 09:10

Arnaut Danjuma staat er goed op in Spanje. Dankzij twee treffers won Villarreal het inhaalduel in de Champions League op bezoek bij Atlanta Bergamo en kwalificeerde ploeg van Unai Emery zich voor de knock-outfase van de Champions League. De Nederlander is genomineerd door de UEFA voor de eretitel van Speler van de Week.  

De Spaanse media zijn unaniem positief over het optreden van de oud-speler van onder meer NEC en Club Brugge in het miljardenbal. 'De hele voetbalwereld praat over Danjuma. Het optreden van de aanvaller van Villarreal tegen Atalanta was geweldig. Echt geweldig. Een cruciale dubbelslag van de Nederlander. Hij maakte Merih Demiral gek', is AS lovend over de Nederlandse dribbelaar.  

Marca stipt aan dat Danjuma vorig seizoen nog 'maar' op het tweede niveau in Engeland speelde. 'Hoe is het mogelijk dat de Premier League-topclubs hem hebben laten lopen? De Nederlandse aanvaller is een waanzinnige, totale speler. Een speler die in staat is om Atalanta te verslaan en om Manchester United gek te maken. En een speler die van Villarreal een Champions League-team kan maken.' 

'Danjuma is van een geweldig niveau en blijft elke dag vooruitgang boeken. Als hij niet opnieuw geblesseerd raakt, kan hij alle records breken in een team dat als een zonnetje speelt', vervolgt de Spaanse krant. 

Tot nu toe was de vleugelaanvaller sinds zijn overgang van AFC Bournemouth naar de Spaanse ploeg goed voor negen doelpunten in achttien duels voor zijn nieuwe werkgever. Daarna was Danjuma driemaal aangever bij een doelpunt. Dankzij zijn sterke spel dingt de linksbuiten mee naar de prestigetitel van Speler van de Week in de Champions League

Villarreal verdwijnt maandag in de koker voor de loting van de achtste finales van Europa's belangrijkste clubtoernooi. Een koppeling aan Ajax behoort tot de mogelijkheden, aangezien de Nederlandse ploeg eerste werd in de poule en de Spaanse club op de tweede plek eindigde achter Manchester United. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!