Reactie

Ten Hag ziet 'gevaar' ontstaan door WK: 'Spelen vier weken lang geen wedstrijden'

Ten Hag ziet 'gevaar' ontstaan door WK: 'Spelen vier weken lang geen wedstrijden'

16-11-2022 08:43 Laatste update: 10:13

Erik ten Hag moet het een aantal weken doen zonder zijn volledige selectie, net als alle andere clubmanagers. Ondanks dat het gros van zijn spelers nu met het hoofd bij het WK zit, waakt hij ervoor dat de focus op United niet wordt verloren.

Over een kleine vijf weken speelt Manchester United zijn eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. Dat doet het op 19 december, een dag na de WK-finale. Ten Hag ziet een gevaar. "Het gevaar is dat we de focus kunnen verliezen omdat we vier weken lang geen wedstrijden kunnen spelen en dus minder in onszelf kunnen investeren."

Ten Hag blikte terug op de eerste seizoenshelft en ziet dat zijn team de nodige ontwikkelingen heeft doorgemaakt. "Ik denk dat we grote progressie hebben gemaakt in veel aspecten van ons voetbal", aldus voormalig manager van Ajax, die daar geen genoegen mee neemt. "Als we echt goed willen zijn, dan is het goed van nu niet goed genoeg. Er zij zo veel elementen waarin we nog veel kunnen verbeteren, ik kan er zo tien opnoemen die we moeten verbeteren als we succesvol willen zijn. We willen namelijk prijzen pakken, dus dan moeten we er meer in investeren."

Na vijftien speelronden in de Premier League staat Manchester United op de vijfde plaats. The Mancunians hebben één wedstrijd minder gespeeld dan nummer vier Tottenham Hotspur. Wordt die wedstrijd gewonnen, dan staan de twee clubs zelfs in punten gelijk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!