Nieuws

Bondscoach van Iran bijt van zich af na gevoelige vraag: 'Hoeveel ga je betalen?'

Bondscoach van Iran bijt van zich af na gevoelige vraag: 'Hoeveel ga je betalen?'

15-11-2022 18:31 Laatste update: 18:38

Carlos Queiroz heeft dinsdag verrassende antwoorden gegeven tijdens een persmoment. De bondscoach van Iran werd gevraagd naar de behandeling van vrouwen in het land en dat werd niet gewaardeerd.

In Iran is er al tijden sprake van felle protesten vanwege de slechte behandeling van vrouwen in het land. Quieroz is zelf Portugees en werd gevraagd hoe het voelde om voor een land te werken dat vrouwen onderdrukt. "Hoeveel betaal je me om die vraag te beantwoorden? Hoeveel betaal je me? Ga met je baas praten geef me je antwoord. Stop me geen woorden in de mond die ik niet zeg. Ik vraag je hoeveel je me gaat betalen", bijt Quieroz van zich af, opgetekend door The Telegraph

De behandeling van vrouwen in Iran kwam het land ook duur te staan in de voetbalwereld. Zo vroegen Iraanse supporters de FIFA al het land van het WK te verbannen en overwoog de voetbalbond van Oekraïne eenzelfde verzoek te doen aan de wereldvoetbalbond. Iran zit in de groep met Engeland, Wales en de Verenigde Staten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!