Nieuws

Advies voor Van Gaal: 'Als de keuze tussen Brobbey en hem gaat, is het duidelijk'

Advies voor Van Gaal: 'Als de keuze tussen Brobbey en hem gaat, is het duidelijk'

11-11-2022 10:47

Volgens Kees Kist doet Louis van Gaal er goed aan Brian Brobbey buiten zijn selectie voor het Nederlands elftal te laten. Volgens de oud-international moet Luuk de Jong mee als pinchhitter achter Memphis Depay.

In gesprek met De Telegraaf geeft Kist aan de keuze voor De Jong boven Brobbey 'niet zo moeilijk' te vinden. "Dat is een sterke jongen, die rotzooit schopt in de zestien van de tegenstander en een fantastische kopper is", laat de voormalig spits optekenen door de ochtendkrant.

Kist heeft daarnaast liever Royal Antwerp FC-spits Vincent Janssen erbij op het WK in Qatar dan Brobbey, die bij Ajax tussen bank en basis schippert. "Met hem kun je andere systemen spelen. Als de keuze tussen Vincent Janssen en Brian Brobbey gaat, dan is die voor mij duidelijk. Ik vind dat het WK te vroeg komt voor Brobbey. Die heeft nog te weinig laten zien."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!