Reactie

Ten Hag beleeft bizarre avond met United: 'Twee helften zijn nooit hetzelfde, he'

Ten Hag beleeft bizarre avond met United: 'Twee helften zijn nooit hetzelfde, he'

11-11-2022 08:46

Erik ten Hag zag zijn Manchester United zich terugknokken tegen Aston Villa donderdagavond. The Mancunians kwamen tot twee keer toe op achterstand, maar wonnen uiteindelijk met 4-2. De Nederlandse manager ziet dat zijn ploeg stappen maakt op mentaal vlak.

Waar het eerste bedrijf van de wedstrijd geen enkel doelpunt met zich meebracht, werd het publiek in de tweede helft zes keer opgewekt. "Twee helften zijn nooit hetzelfde, he", begint Ten Hag bij Sky Sports. "In de eerste helft controleerde we de wedstrijd, maar deden we de verkeerde dingen. Na de rust bleven we druk zetten, maar meer met directe ballen achter hun verdediging. We kwamen terug, hielden de bal in de ploeg en vochten. Ik ben tevreden vanavond."

Waar United zich op voetballend vlak ontwikkeld, zijn die stappen ook in het mentale aspect terug te zien, beaamt ook Ten Hag. "Ik denk dat we goede stappen hebben gemaakt, maar we zijn nog niet daar waar we willen zijn. Zondag was bijvoorbeeld erg slecht, dat mag niet gebeuren. Maar dat we ons vandaag twee keer hebben teruggevochten is goed en een groot compliment waard."

Met Antonhy Martial keerde er donderdagavond weer een speler terug in de aanval. De Fransman is hersteld van een blessure en was gelijk trefzeker. "We hadden wat offensieve problemen en daarom is het fijn dat Martial terug is", aldus Ten Hag, die graag nog meer aanvallende opties zou verwelkomen. “Je ziet het vanavond. Wanneer we Garnacho en Elanga inbrengen komt er nieuwe energie in de ploeg. Als we succesvol willen zijn, moeten we kunnen roteren."

Aankomende zondag speelt United zijn laatste wedstrijd voor de WK-stop. Premier League-verrassing Fulham is de tegenstander.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!