United hard onderuit bij Aston Villa: ongeslagen reeks ten einde

06-11-2022 16:57 Laatste update: 17:14

Manchester United heeft zondagmiddag een unieke kans laten liggen om serieuze aansluiting te vinden bij de top van de Premier League. De mannen van Erik ten Hag gingen op bezoek bij Aston Villa met 3-1 hard onderuit.

Na dik tien minuten keek United, waar Donny van de Beek en Cristiano Ronaldo in de basis begonnen, al tegen een 2-0 achterstand aan. Leon Bailey klopte Lisandro Martínez op snelheid en schoot hard raak in de lange hoek. Drie minuten later verdubbelde Lucas Digne de voorsprong door een vrije bal prachtig in de kruising te krullen. United leek lam geslagen en creëerde nauwelijks kansen, ondanks de grote namen op het veld.

In de slotfase van de eerste helft zette de uitploeg een tijdje aan, maar maakte het kleine kansen niet af. Vlak voor rust zorgde Jacob Ramsey met een eigen doelpunt voor de aansluitingstreffer, nadat Luke Shaw de bal hard op doel joeg. Een opsteker voor United en Ten Hag, dat weinig in de melk te brokken had.

Ook in het tweede bedrijf oogden The Red Devils niet scherp. Na balverlies op het middenveld speelde Villa kinderlijk eenvoudig een overtalsituatie uit. Op aangeven van Ollie Watkins kon Ramsey vogelvrij afronden. Symbolisch was daarna het spel van Ronaldo, die een gele kaart ontving en een handjevol mogelijkheden om zeep hielp. United zette daarna wat aan, maar tot grote kansen kwam het niet. Van de Beek ging na dik een uur naar de kant. Anthony Martial was zijn vervanger en ook Tyrell Malacia viel nog in.

United staat na speelronde 13 op de vijfde plaats. Aston Villa klimt langzamerhand uit het diepe dal van degradatiestress en neemt de veertiende plek in.