Breaking news

Daar is de bevestiging: Ajax niet door met Ihattaren, Juventus-terugkeer lonkt

Daar is de bevestiging: Ajax niet door met Ihattaren, Juventus-terugkeer lonkt

31-10-2022 17:35 Laatste update: 17:44
4

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het bevestigd: Mohamed Ihattaren en Ajax gaan uit elkaar. Dat maken de Amsterdammers maandagmiddag bekend. 

'Ajax heeft Mohamed Ihattaren en Juventus FC ingelicht dat de koopoptie niet wordt gelicht. De huurperiode voor Ihattaren zal op 3 januari 2023 verlopen en niet worden verlengd', luidt de tweet van de Amsterdammers.

Ihattaren werd sinds januari 2022 gehuurd van Juventus en kon voor een bedrag van naar verluidt twee miljoen euro definitief overgenomen worden. Daar gaat nu dus definitief een streep door. Ihattaren kwam uiteindelijk tot vijf wedstrijden voor Jong Ajax en één voor Ajax 1 tegen oude werkgever PSV in de KNVB bekerfinale.

Lang leek Ihattaren hard op de weg terug bij de Amsterdammers. In de voorbereiding blonk de middenvelder annex aanvaller meermaals uit, maar vlak voor de start van het seizoen ging het mis. Ihattaren zou banden hebben met het criminele circuit, waarna hij uit beeld verdween en niet meer fit geraakte.

De aankondiging van Ajax zat er al een tijd aan te komen. Eerder werd al besloten de technicus niet in te schrijven voor de Champions League. 

ℹ️ Ajax has notified Mohamed Ihattaren and Juventus FC that the option to purchase will not be exercised. Ihattaren's loan will run out on 3 January, 2023 and not be extended.

— AFC Ajax (@AFCAjax) October 31, 2022

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!