Wedstrijdverslag

Fortuna Sittard en RKC houden elkaar in evenwicht na op en neer golvend duel

Fortuna Sittard en RKC houden elkaar in evenwicht na op en neer golvend duel

15-10-2022 20:43 Laatste update: 20:44

Fortuna Sittard en RKC Waalwijk hebben zaterdagavond niet weten te scoren in een onderling duel. De Waalwijkers kwamen iets beter voor de dag, maar de twee ploegen ontgingen elkaar niet veel en houden een punt over aan het duel in Limburg. 

RKC nam na de openingsfase de teugels in handen en kregen enkele kansen de score te openen. Fortuna moest het vooral van de dode spelsituaties hebben en kreeg twee goede kansen uit hoekschoppen van George Cox. Mats Seuntjens begon na een klein half uur aan een lange solo, maar werd net op tijd door Dario van den Buijs afgestopt.

In het tweede bedrijf leek RKC direct op voorsprong te komen door Michiel Kramer, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Na het afgekeurde doelpunt nam Fortuna het heft in handen en besloot RKC voor een aanvallendere tactiek te gaan. Na een sterk begin van de tweede helft van Fortuna kreeg Thierry Lutonda een grote kans, maar doelman Ivor Pandur was attent op de inzet. 

Na een op en neer golvende wedstrijd van negentig minuten kreeg Kramer nog een grote kans in de blessuretijd, maar de spits werd hard van de bal getackled. Ondanks de pogingen van beide ploegen om nog een overwinning te stelen, bleef de score op de brilstand staan. Burak Yilmaz werd in de slotseconde onderuitgetrokken in het strafschopgebied, maar er werd geen strafschop gegeven. Zelfs na inmenging van de VAR besloot scheidsrechter Joey Kooij door te laten spelen.

RKC blijft door de remise in de subtop staan en is tijdelijk op de zevende plek te vinden in de Eredivisie. Fortuna heeft de crisis van de eerste weken inmiddels van zich afgespeeld en staat knap op plek tien. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!