Nieuws

Van Nistelrooij begrijpt applaus vanaf de tribunes: 'Ik vind hem heel solide'

Van Nistelrooij begrijpt applaus vanaf de tribunes: 'Ik vind hem heel solide'

14-10-2022 06:44

Ruud van Nistelooij kan tevreden terugkijken op de overwinning van PSV tegen FC Zürich van afgelopen donderdag, en lichtte daarbij één speler in het bijzonder uit. Armando Obispo werd onder luid applaus gewisseld, iets waar de oefenmeester niet van opkijkt.

Van Nistelrooij is erg te spreken over de prestaties van Obispo dit seizoen. “Ik vind hem dit seizoen heel solide”, begon de PSV-coach op de persconferentie na afloop van het treffen. “Ik vond het veelzeggend dat er vanaf de tribunes zoveel waardering was. Dan hoef ik niets meer uit te leggen. De supporters zien het en waarderen het. Dat is mooi om te zien, want het is verdiend.”

Van Nistelrooij vervolgde de persconferentie met een grote lach op zijn gezicht. “Het zijn klinkende cijfers, het resultaat is duidelijk. We waren effectief en hielden de nul. Dat is belangrijk, we stonden goed in de organisatie. Aan de bal zie ik veel verbeterpunten, maar ik zie ook ontwikkeling. Als je de wedstrijd zo gaat ontleden zie je ruimte voor verbetering, maar als je vijf keer scoort heb je het gewoon goed gedaan.”

PSV staat momenteel met zeven punten op een tweede plaats in de groep, twee punten achter nummer één Arsenal. Komende week spelen de twee ploegen tegen elkaar.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!