Chelsea maakt gehakt van AC Milan, Real worstelt zich langs stug Shakhtar

05-10-2022 22:54

De strijd in Groep E van de Champions League ligt nog helemaal open na een overtuigende overwinning van Chelsea op AC Milan. Real Madrid won in Groep F van Shakhtar Donetsk en is daarmee zo goed als zeker van de volgende ronde.

Chelsea - AC Milan: 3-0
Na één schamel puntje uit twee wedstrijden wisten The Blues wat de opdracht was in eigen huis tegen AC Milan. De ploeg van manager Graham Potter legde een overtuigende pot voetbal op de mat en won eenvoudig van de Italianen. Het was Wesley Fofana die de gastheren uit een afgeslagen corner op voorsprong zette.

Het was een klein wonder dat Milan de kleedkamer opzocht met een 1-0 achterstand. De Londenaren waren heer en meester. Het veldoverwicht werd in het tweede bedrijf verder in de score uitgedrukt. Eerst was het Pierre-Emerick Aubameyang die scoorde uit een voorzet, waarna Reece James vervolgens trefzeker was met een snoeiharde pegel in de korte hoek.

Eerder op de avond wist RB Salbzburg af te rekenen met Dinamo Zagreb (1-0). Daarmee is de groep ongemeen spannen. De Oostenrijkers leiden enigzins verrassend de poule met vijf punten. Chelsea en AC Milan volgen op één punt, waar Dinamo Zagreb het moet doen met drie punten.

Real Madrid - Shakhtar Donetsk: 2-1

Real Madrid leek een zorgeloze avond tegemoet te gaan nadat het in de eerste helft al binnen het half uur op een 2-0 voorsprong was gekomen tegen de Oekraïense opponent. De Madrileense productie was van Braziliaanse makelij. Eerst was het Rodrygo die geklungel achterin genadeloos afstrafte, waarna Vinícius Junior de marge verdubbelde.

De Koninklijke vergat in het restant van de eerste helft de score verder uit te breiden, waardoor Shakhtar de mogelijkheid kreeg terug te komen. Oleksandr Zubkov zorgde in de 39ste minuut voor de aansluitingstrefer en alhoewel de formatie uit Donetsk aandrong, bleef Real Madrid puntverlies bespaard. In de laatste minuut raakt invaller Marco Asensio nog de paal.

In het andere duel in Groep F won RB Leipzig eerder op de avond probleemloos van Celtic met 3-1.