Nieuws

Het feit dat Ajax door Napoli overklast wordt, is verrassend

"Het feit dat Ajax door Napoli overklast wordt, is verrassend"

05-10-2022 18:45
0

Marco van Basten noemt de nederlaag van Ajax tegen SSC Napoli pijnlijk voor het Nederlands voetbal. De voormalig aanvaller zag zo'n beetje alles misgaan bij de ploeg van trainer Alfred Schreuder.

De Amsterdammers beleefden dinsdag in de eigen Johan Cruijff ArenA een totale off-day en werden met 1-6 op de grootste Europese thuisnederlaag ooit getrakteerd. "Ik vind het jammer en ik ben een beetje teleurgesteld", zegt Van Basten bij Ziggo Sport. "Het is bizar. Dit hoort niet bij Ajax. Het spel was niet best. Deze uitslag is ontluisterend. Afgelopen jaren hebben we mogen smullen met Ten Hag.

Volgens Van Basten zijn de supporters verwend geraakt in de afgelopen jaren door de goede resultaten. "Dit doet pijn en is niet goed voor het Nederlandse voetbal. Het is een gigantische afslachting, 6-1. Het is een beetje crue." Een directe verklaring voor de gigantische oorwassing heeft Van Basten niet. "Ik weet het ook niet. Ze begonnen vrij redelijk en kwamen 1-0 voor en dan gebeuren dit soort dingen", zucht de analist. "Het feit dat je overklast wordt door Napoli is verrassend. Het is aan de ene kant een heel goede ploeg, maar er gaan zó veel dingen verkeerd bij Ajax..."

Vervolgt haalt de legendarische ex-spits de totstandkoming van de 1-3 aan. "Ze (Jurriën Timber en Calvin Bassey, red.) hebben geen ervaring. Het bewaken van het centrum is de basis. Dat zijn cruciale fouten die niet gemaakt mogen worden op dit niveau", doelt Van Basten op de vrije doortocht die doelpuntenmaker Piotr Zieliński vanaf de middenlijn had. "Dit heeft niets met een tactisch plan te maken. Dit zijn de wetten van de voetballerij. In een centrum mogen er niet twee van de twee uitstappen en weg zijn. Dat moeten ze beter oplossen. Timber doet heel veel goede dingen, maar als slot op de deur, als bewaker van het team, moet je dit beter afstemmen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie