Nieuws

Schreuder over wisselbeleid: 'Als ik dat nodig had gevonden, had ik dat gedaan'

Schreuder over wisselbeleid: 'Als ik dat nodig had gevonden, had ik dat gedaan'

04-10-2022 23:59

Alfred Schreuder erkent dat het klasseverschil tussen Ajax en Napoli erg groot was. De Amsterdammers verloren met 1-6 en lijken overwintering in de Champions League te kunnen vergeten. 

Schreuder krijgt de nodige kritiek over zich heen, om het feit dat er pas na zeventig minuten gewisseld werd. "Als ik dat nodig had gevonden, had ik dat gedaan. Dat is aan mij", reageert Schreuder bij RTL7. "We begonnen nog wel oké. We kwamen 1-0 voor, maar je zag wel dat zij gevaarlijk waren. Het enige dat ik voor de wedstrijd zei, is dat we heel moedig aan de bal moesten zijn. Dat waren we niet en dan kom je in de problemen tegen Napoli."

"Als je naar Napoli en Liverpool kijkt zie je dat het gewoon een maatje te groot is voor ons, maar dat geldt voor die andere twee niet", vervolgt Schreuder. "Liverpool en Napoli is wel een groot verschil. We hebben veel goede spelers, maar als team zijn we op dit moment niet goed genoeg. Ik kan wel zeggen wat er allemaal verkocht is, maar daar gaat het nu niet om."

Mocht Ajax nog serieus mee willen doen om de strijd om overwintering, moet het volgende week van Napoli winnen. "We moeten uit een heel ander vaatje tappen, want dit is Ajax-onwaardig. Dit is onacceptabel." 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!