Nieuws

Van Basten over Haaland: 'Verdedigers moeten slimmer verdedigen'

Van Basten over Haaland: 'Verdedigers moeten slimmer verdedigen'

03-10-2022 21:20 Laatste update: 22:03

Marco van Basten is van mening dat Erling Haaland goed te verdedigen is. Volgens de voormalig aanvaller moeten verdedigers net zo slim zijn als aanvallers.

Haaland kwam in de wedstrijden tussen Manchester United en Manchester City driemaal tot scoren. De Noorse aanvaller is zijn geld nu al dubbel en dwars waard en lijkt niet te stoppen. Volgens Van Basten moeten verdedigers gewoon slimmer optreden. "Ik denk dat hij te verdedigen is. Zo slim als een aanvaller moet zijn, moet ook een verdediger zijn", vertel San Marco aan tafel bij Rondo. "Kijk je moet de bal in de gaten houden waar die komt, maar je moet ook je man in de gaten houden. Als je daar goed in bent maak je het verschil."

In de wedstrijd scoorde Haaland op aangeven van De Bruyne een prachtig doelpunt. Volgens Van Basten is alles te verdedigen. "Er komt een bal van de zijkant en jij moet kijken waar die (Haaland) staat. Staat hij voor me of achter me. Je moet de situatie wel beheersen." Rafael van der Vaart is het niet eens met Van Basten. "Ik ben van mening als een bal zo goed en zo mooi gegeven wordt is het heel lastig te verdedigen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!