Nieuws

Stam geeft advies aan United-verdedigers: 'Speel agressief en vermijdt één-op-één'

Stam geeft advies aan United-verdedigers: 'Speel agressief en vermijdt één-op-één'

29-09-2022 13:25 Laatste update: 14:02

Komende zondag staat in de Premier League de topper tussen Manchester City en Manchester United op het programma. Voormalig United-speler Jaap Stam heeft advies aan de verdedigers van United over hoe ze het best Erling Haaland kunnen afstoppen.

Stam speelde zelf drie jaar op Old Trafford waar hij uiterst succesvol was. Mede door zijn drie kampioenschappen en zijn sterke verdediginde capaciteiten wordt hij gezien als een van de beste verdedigers van zijn generatie. Stam weet als geen ander hoe je topspitsen moet uitschakelen, zo ook met Haaland. "Je moet agressief spelen. Wanneer de tegenpartij de bal heeft, moet je op de helft van City blijven spelen en zorgen dat er altijd iemand dicht bij Haaland staat zodat je hem uit de wedstrijd haalt. Vooral als je de bal verliest moet je er voor zorgen dat hij de bal niet kan krijgen", vertelt Stam bij Sportbible

Volgens Stam moet je er voor zorgen dat je nooit één-tegen-één komt te spelen tegenover de Noorse sterspeler. "Je moet ook zorgen voor dekking, ander kom je één-tegen-één te spelen met een hoop ruimte in je rug. Negen van de tien keer leidt dat tot lastige situaties. Je moet daar dus erg agressief tegen spelen.”

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!