Nieuws

Jahanbakhsh en medespelers komen met dapper statement na hevige onrust in Iran

Jahanbakhsh en medespelers komen met dapper statement na hevige onrust in Iran

28-09-2022 16:00 Laatste update: 16:52

Alireza Jahanbakhsh heeft zich uitgesproken over de onrust in zijn land. De Feyenoorder speelde met Iran een oefeninterland tegen Senegal, maar in zijn thuisland is het momenteel erg onrustig nadat een jonge vrouw om het leven kwam na een hardhandige aanpak van de autoriteiten.

De vrouw zou haar hoofddoek niet goed hebben gedragen en overleed nadat ze hard werd aangepakt door de politie. De internationals van Iran spraken zich uit via social media en voor het duel met Senegal droegen de spelers zwarte jassen. Dit was als symbool voor de strijd tegen censuur in Iran. De Iraanse autoriteiten stellen dat er in het land 35 mensen zijn overleden bij protesten van de bevolking. De spelersgroep van het nationale elftal steunen deze protesten.

Topspeler Serdar Azmoun schreef op zijn Instagram: 'Ik kan het niet langer aanzien. Zelfs als ik hierdoor mijn plek in het nationale team verlies, is het me dat waard', begint hij. 'Het is het waard als niet één haar van een Iraanse vrouw meer wordt opgeofferd. Iedereen die zo makkelijk vermoordt, schaam je. Lange leve de Iraanse vrouwen.' Volgens de NOS dreigt speler Ali Karimi zelfs vervolgd te worden vanwege zijn support aan de protesten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!