Nieuws

Cocu kijkt uit naar avontuur: 'Nu kan er de komende jaren weer gebouwd worden'

Cocu kijkt uit naar avontuur: 'Nu kan er de komende jaren weer gebouwd worden'

27-09-2022 15:11

Phillip Cocu is blij dat hij weer op de Nederlandse velden aan de slag gaat als hoofdtrainer. De voormalig speler van Vitesse keerde woensdag officieel terug op het oude nest en dat is een weloverwogen keuze geweest.

"Ik wilde graag weer in Nederland aan de slag", zegt Cocu in gesprek met ESPN. "Ik heb ervaring opgedaan in het buitenland, dat heeft me veel gebracht en ik heb daar veel geleerd." De keuze voor Vitesse had te maken met verschillende factoren. "De manier waarop voetbal hier wordt beleefd, hoe hier opgeleid wordt en de situatie waar de club in zit."

Onlangs viel Vitesse in Amerikaanse handen, De Common Group is de nieuwe eigenaar van de Arnhemse voetbalclub. "Vitesse heeft even een stap terug moeten zetten door het vertrek van de vorige eigenaar. Nu kan er de komende jaren weer gebouwd worden", vertelt Cocu, die denkt dat hij een mooie bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de club. "Ik denk graag mee over de lange termijn van de club. Die kans deed zich voor. Het is duidelijk dat dit een heel mooi project is."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!