Nieuws

Oud-trainer Lyon nuanceert stevige uitspraken: 'Absoluut geen aanval op Bosz'

Oud-trainer Lyon nuanceert stevige uitspraken: 'Absoluut geen aanval op Bosz'

27-09-2022 13:48

Stade Rennes-trainer Bruno Génésio meldde vorige week dat hij vindt dat Peter Bosz mild wordt behandeld door de Franse pers. Toch ontkent de oud-trainer van Olympique Lyon dat hij aan de stoelpoten van de coach aan het zagen is.

Op 16 oktober neemt Rennes het op tegen het Olympique Lyon van Bosz, die niet al te best is begonnen aan het seizoen in de Ligue 1. "Als ik bij Lyon zo had gepresteerd als Peter Bosz dit seizoen doet, zou ik in stukken worden gehakt. Hij wordt gespaard, van mij hadden jullie niets heel gelaten. Dat neem ik jullie kwalijk", zei Génésio in een interview met het tijdschrift After Foot.

De trainer van Rennes probeert die uitspraken nu te nuanceren tegenover RMC. "Ik zei dat in een gesprek van ongeveer een uur en een kwartier", aldus de oefenmeester. "Ik wil duidelijk maken: dit is op geen enkele manier een aanval op de trainer, voor wie ik veel respect en waardering heb. Het is absoluut geen aanval op de trainer of op Lyon."

Een nieuw dienstverband bij Lyon sluit Génésio uit. "Ik heb het hoofdstuk afgesloten, Ik heb er drieënhalf jaar gewerkt en mooie dingen bereikt. In Rennes word ik vaak aangesproken op de op de slechtere tijden die ik kende bij Lyon, maar ik herinner me vooral de mooie tijden met de hulp van mijn technische staf. Maar ik weet dat ik er niet zal terugkeren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!