Nieuws

Mühren over keepersdiscussie: 'Het zal gaan tussen Pasveer en Cillessen'

Mühren over keepersdiscussie: 'Het zal gaan tussen Pasveer en Cillessen'

26-09-2022 20:19 Laatste update: 23:20

Arnold Mühren ziet in Remko Pasveer de nummer één keeper voor het Nederlands elftal. Daarnaast ziet de voormalig Oranje-international in Jasper Cillessen momenteel zijn grootste concurrent.

Oranje trad zondagavond voor de tweede maal aan met Pasveer op doel. De keeper maakte een sterke indruk en verdient het volgens Mühren om op het WK in Qatar het doel te verdedigen. "Ik vind hem een doelman, die rust en zekerheid uitstraalt en dat is erg belangrijk. Er is niks zo vervelend als een zenuwenlijder onder de lat", vertelt Mühren in De Telegraaf. "Met zijn voetballende kwaliteiten is hij belangrijk in de opbouw. Het zal voor de plek onder de lat op het WK uiteindelijk tussen Pasveer en Jasper Cillessen gaan. Zijn leeftijd en dat hij nooit eerder actief was op een groot toernooi zeggen me niks. Ik kijk naar wat de keepers op dit moment presteren, ook bij hun club, en dan vind ik dat Pasveer op dit moment een streepje voor heeft."

Bondscoach Louis van Gaal heeft achterin keus genoeg voor het aankomende WK. Matthijs de Ligt zal naar alle waarschijnlijkheid genoegen moeten nemen met een plek op de bank aangezien Nathan Aké andermaal uitblonk. "Ik vond het jammer dat Nathan Aké er in de rust uit werd gehaald, want ik vond hem in de eerste helft de beste aan de zijde van Oranje. Nathan is ook heel sterk in de opbouw. Ik ben een groot voorstander van een linksbenige verdediger, die links in het centrum speelt. Je hebt eerder kunnen zien, toen De Ligt een keer op die positie speelde, dat de opbouw stokte."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!