Nieuws

Van Gaal reageert op Bijlow-kritiek: 'Heeft nog altijd kans om op WK te spelen'

Van Gaal reageert op Bijlow-kritiek: 'Heeft nog altijd kans om op WK te spelen'

19-09-2022 16:55
4

Louis van Gaal heeft op de persconferentie andermaal gereageerd op het niet selecteren van Justin Bijlow. De bondscoach sluit niet uit dat de Feyenoord-doelman er op het WK in Qatar alsnog bij is.

Van Gaal legt uit waarom hij de voorkeur heeft gegeven aan Andries Noppert, Jasper Cillessen, Remko Pasveer en Mark Flekken in plaats van Bijlow. "Hij heeft niet geleverd op het juiste moment. Dan word je gepasseerd door een ander. Wij hebben zestig spelers gevolgd in de absolute maanden."

Of de Feyenoord-keeper nu niet meer in aanmerking komt voor het WK? "Dat is de vraag. Hij verkeert niet in zijn grootste vorm. Dat is jammer, maar daar gaat het om. Wij willen ook de andere keepers zien. Hij heeft nog altijd kans om op het WK te spelen."

"Bijlow komt ook nog deze week, omdat we de keepers ook nog willen zien in de testen die wij wetenschappelijk hebben vastgesteld, die kunnen leiden tot het stoppen van meer penalty's", aldus Van Gaal, die meldde dat ook Kjell Scherpen zich om diezelfde reden nog meldt deze week.

De bondscoach heeft nu 25 man in de selectie. De definitieve selectie voor het WK mag 26 man hebben. De KNVB onderzoekt of dat een vierde keeper mag of moet zijn. "Er móet misschien een vierde keeper zijn. Dat moeten wij nog onderzoeken, de FIFA is daar wat onduidelijk in. Ik wil altijd vier keepers meenemen. Keepers zijn een speciaal volk, die kan je niet zomaar vervangen. Spelers kan je nog vervangen door iemand die normaal op een andere positie speelt. Als we de kans krijgen om meerdere spelers te selecteren, kies ik graag voor een extra keeper."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie