Nieuws

Aanvallende problemen stapelen zich op voor Jansen voorafgaand aan duel met Vaduz

Aanvallende problemen stapelen zich op voor Jansen voorafgaand aan duel met Vaduz

14 september - 18:09
0

Slecht nieuws voor AZ in aanloop naar de wedstrijd in de Conference League donderdagavond. Hakon Evjen heeft een blessure overgehouden aan het duel met FC Twente en ontbreekt daarom in de Europese ontmoeting met FC Vaduz.

Zondag kwam Evjen in botsing met Twente-aanvaller Christos Tzolis en viel na een half uur geblesseerd uit. Na onderzoek viel de schade niet mee waardoor de aanvaller de wedstrijd tegen Vaduz aan zich voorbij moet laten gaan. Volgens AZ-trainer Pascal Jansen is de 22-jarige aanvaller enige tijd uit roulatie met zijn enkelblessure. "Er is behoorlijk wat schade. We verwachten dat het wel enige tijd zal duren voordat hij weer fit is. We gaan hem natuurlijk heel erg missen. Hij was voor ons een vaste klant in de basis”, vertelde de oefenmeester op de persconferentie.

Naast de afwezigheid van Evjen kan Jansen ook geen beroep doen op Jesper Karlsson en Vangelis Pavlidis. Karlsson speelde in verband met zijn blessure dit seizoen nog geen minuut voor de Alkmaarders. Pavlidis kampt net als Evjen ook met een enkelblessure. Naar verwachting zal Mayckel Lahdo, die Evjen tegen Twente ook al verving, in de basis starten tegen Vaduz.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie