Nieuws

'Het is flauwekul, in iedere topleague word je als speler geacht klaar te staan'

'Het is flauwekul, in iedere topleague word je als speler geacht klaar te staan'

05-09-2022 22:30 Laatste update: 06-09-2022 09:31

Volgens Henk ten Cate is het gebrek aan wedstrijdritme van Frenkie de Jong en Memphis Depay niet problematisch. In aanloop naar het WK in Qatar zijn de twee sterkhouders van het Nederlands elftal namelijk bankzitters in Barcelona, maar volgens de voormalig trainer moet je in de top altijd fit zijn.

Ten Cate ziet aan tafel bij Rondo dat de twee Nederlanders niet tot het basiselftal van FC Barcelona-trainer Xavi behoren. "Het zijn zeker geen basisspelers meer bij Barcelona. Dat blijkt ook wel uit alle uitlatingen die de trainer doet. Ze zijn zeg maar nummer twaalf en dertien." Volgens de oud-trainer van Barcelona is het problematisch dat ze niet spelen. Echter stelt Ten Cate dat het gebrek aan wedstrijdritme niet uit maakt.  "Het is flauwekul. In iedere topleague word je als speler geacht klaar te staan als de trainer je nodig heeft. Er is geen tweede elftal waar je je wedstrijden kan spelen. Je moet er gewoon staan. En als je er niet staat kan je weer achteraan in de rij aansluiten."

Marco van Basten ziet het wellicht als een voordeel dat De Jong en Depay niet spelen in Barcelona. "Je kan het ook als een voordeel zien. Ze zullen echt gretig zijn en ze zullen geen blessures hebben." Ten Cate vult aan dat de bankzitters meer tijd hebben om te trainen. "Vaak wordt met de wisselspelers veel harden getraind dan met de andere. Als je speelt in de top dan train je amper. Die andere gasten die trainen zich het lazarus om fit te blijven."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!