Advocaat houdt het voor gezien bij Irak: 'Konden niet aan verwachtingen voldoen'

Advocaat houdt het voor gezien bij Irak: 'Konden niet aan verwachtingen voldoen'

23 november - 20:14
Irak 0 Reacties

Dick Advocaat stopt als bondscoach van Irak. De Kleine Generaal heeft na zes interlands besloten om zijn biezen te pakken. In gesprek met het Algemeen Dagblad reageert Advocaat kort op zijn exit.

Niet lang nadat de 74-jarige coach vertrok bij Feyenoord, tekende hij een contract bij de Irakese voetbalbond. Advocaat had als doel om het Aziatische land naar het WK te leiden.

In de kwalificatiecyclus staat Irak er echter niet goed voor: het land staat één na laatste in zijn poule en een direct WK-ticket is zo goed als zeker uit zicht. Irak maakt wel nog kans op een play-offticket, maar Advocaat besluit dus om die strijd niet meer aan te gaan.

"De verwachtingen waren hoog en we hebben daar helaas niet aan kunnen voldoen", reageert de geroutineerde coach tegenover het AD. Advovaat nam Cor Pot en Zeljko Petrovic mee naar Irak als assistenten. Het duo lijkt ook zo goed als zeker te vertrekken.

In de laatste weken was er in Irak al kritiek op Advocaat. Justin Meram stopte naar eigen zeggen als international door de Nederlandse oefenmeester en haalde publiekelijk uit. "Deze bondscoach komt niet eens naar Irak om de spelers te bekijken, maar stuurt zijn assistenten. Geeft hij zijn leven voor Irak of is hij gekozen vanwege zijn naam? Het was zo onprofessioneel, zoiets heb ik in mijn hele carrière nog nooit meegemaakt. Ik ben teleurgesteld en boos", zei Meram onder meer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie