Nieuws

'Gerry Hamstra onbetrouwbaar naar Gorter toe als je toch een nieuwe keeper wil'

'Gerry Hamstra onbetrouwbaar naar Gorter toe als je toch een nieuwe keeper wil'

03-09-2022 09:09 Laatste update: 09:14

Ajax hoopte net voor het verstrijken van de transferwindow Odisseas Vlachodimos nog vast te leggen. Hoewel de transfer niet door ging, heeft Gerry Hamstra zich onbetrouwbaar opgesteld tegenover Jay Gorter, stelt Mike Verweij in de Kick-Off podcast van De Telegraaf.

Hamstra stelde onlangs dat  Gorter niet mocht vertrekken uit Amsterdam, ondanks zijn gebrek aan speeltijd. De doelman verloor zijn plek onder de lat na het verloren duel tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. Ajax wilde Vlachodimos vastleggen, maar de raad van commissarissen stak hier een stokje voor. "Bij Vlachodimos is goed gehandeld", stelt Ajax-watcher Mike Verweij. "Het is een geweldige keeper. Maar als je bepaalt dat Jay Gorter onder geen beding weg mag en je tegen hem zegt dat er geen nieuwe keeper komt, dan ben je als Gerry Hamstra heel onbetrouwbaar naar Gorter toe als je toch met een nieuwe keeper bezig gaat."

Valentijn Driessen vraagt zich af waarom Ajax het aantrekken van een nieuwe doelman tot de laatste dag heeft uitgesteld. "Het verschil tussen Gorter en Pasveer en Stekelenburg qua leeftijd en ervaring is natuurlijk enorm. Daar had iemand tussen moeten zitten. Maar waarom moet dat op de laatste dag van de transferwindow gebeuren? Waarom moet dat drie uur voor het einde van de deadline? Daar hadden de grote technische mensen al eerder mee bezig moeten zijn. Je had je arsenaal moeten versterken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!