Nieuws

'Feyenoord gaat in zee met rijke Rotterdammers: investering van 90 miljoen'

'Feyenoord gaat in zee met rijke Rotterdammers: investering van 90 miljoen'

23-11-2021 10:32

Feyenoord nadert een akkoord met vijf vermogende Rotterdammers, die negentig miljoen euro in de club willen steken. Dat meldt Chris Woerts bij Veronica Inside.

Volgens de sportmarketeer en voormalig commercieel directeur van Feyenoord is het bedrag niet alleen bestemd voor aankopen. "Het bedrag is in tweeën opgesplitst. Ze moeten natuurlijk Goldman Sachs uitkopen, dan ben je er al 24 kwijt. Dan moeten ze de Vrienden van Feyenoord, die uit willen stappen, uitkopen. Die willen hun inleg terug", legt hij uit in de uitzending.

Woerts weet dat het resterende bedrag wel voor transfers mag worden gebruikt. "Je weet niet hoeveel erover blijft, maar ongeveer dertig of veertig miljoen euro. Dat moet in het elftal worden geïnvesteerd."

Door het uitkopen van Goldman Sachs krijgt Feyenoord onder meer het stadion in eigen beheer. De investeerders stellen wel twee belangrijke voorwaarden: ze willen definitief een streep zetten door Feyenoord City en daarnaast de STICO ontmantelen, de Stichting Continuïteit Feyenoord. "Ze doen het voor de club. Ze willen Rotterdam groter maken en Feyenoord laten aansluiten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!