Nieuws

City heeft beet: Akanji tekent meerjarige verbintenis in het Etihad Stadium

City heeft beet: Akanji tekent meerjarige verbintenis in het Etihad Stadium

01-09-2022 11:07 Laatste update: 11:08

Manchester City gaat zich versterken met Manuel Akanji, meldt Fabrizio Romano. De Zwitserse centrumverdediger heeft de medische keuring succesvol afgelegd en gaat spoedig een meerjarig contract tekenen in het Etihad Stadium.

De Engelsen betalen naar verluidt 17,5 miljoen euro voor de diensten van Akanji. De Zwitser moet Rúben Dias, John Stones, Aymeric Laporte en Nathan Aké van extra concurrentie gaan voorzien. De twee laatstgenoemden gaan momenteel gebukt onder blessures, waardoor manager Pep Guardiola het noodzakelijk vond om er nog een verdediger bij te nemen.

Het contract van Akanji bij Dortmund liep nog maar één jaar door. Hij maakte in januari 2018 de overstap van FC Basel naar de Bundeslia-grootmacht. In totaal speelde de Zwitserse verdediger 119 duels in de Duitse competitie. Akanji was al niet meer van de partij tijdens de laatste wedstrijden van de Duitse club, omdat hij graag een transfer wilde maken. Door de aanwinsten Niklas Süle en Nico Schlotterbeck heeft Dortmund het vertrek al opgevangen.

Update: Akanji is officieel speler van Manchester City. The Citizens hebben de Zwitser gepresenteerd en hem voor vijf jaar vastgelegd. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!