PSV walst over Volendam heen: hattrick voor Gakpo in mogelijk afscheidsduel

31-08-2022 20:37 Laatste update: 20:44

PSV heeft het inhaalduel met FC Volendam overtuigend gewonnen: 7-1. De Eindhovenaren lieten geen spaan heel van Het Andere Oranje. Cody Gakpo maakte een hattrick in zijn mogelijk laatste wedstrijd voor de Eindhovenaren.

Gakpo hoopt nog voor het einde van de transferwindow de overstap te maken naar Engeland. Southampton lijkt het concreetst voor de steraanvaller van PSV. Ondanks alle geruchten over een mogelijke transfer zag trainer Ruud van Nistelrooij geen aanleiding om zijn aanvoerder buiten de basiself te laten. Met Jarrad Branthwaite begon er een debutant in de PSV-basis.

De wedstrijd was nog geen minuut oud of de eerste signalen van een zorgeloze avond voor PSV tekenden zich al af. Na ongelukkig uitverdedigen van Volendam belandde de bal voor de voeten van Xavi Simons. De tiener in bloedvorm kon de bal simpel in het lege doel schuiven: 1-0. Daarmee tekende hij alweer voor zijn vijfde treffer van het seizoen. Het arme FC Volendam had niets te vertellen in Eindhoven. In de veertiende minuut leek Gakpo de 2-0 te maken, maar een VAR zette een streep door de treffer wegens buitenspel.

Guus Til was even later dichtbij de derde van de avond, maar de paal voorkwam een treffer voor de in de basis begonnen middenvelder. Derry Murkin werkte Til na 23 minuten omver in de eigen zestien: Gakpo ontfermde zich met succes over het buitenkansje vanaf elf meter. Vervolgens beet Volendam wat van zich af, maar bleven de beste kansen voor de thuisploeg. Het was een klein wonder dat het duurde tot de 39ste minuut van de wedstrijd tot Gakpo zijn tweede van de avond maakte op aangeven van Philipp Max. Henk Veerman bracht op slag van rust de spanning enigszins terug door Branthwaite eenvoudig uit te spelen en de 3-1 aan te tekenen.

Net als in de eerste helft was de tweede helft amper begonnen of lag de bal al tegen de touwen. Jordan Teze eiste de goal op, maar het leek Brian Plat te zijn die het leder in eigen goal werkte. Vervolgens liep PSV verder uit dankzij Gakpo, die eveneens scoorde met een van richting veranderd schot. Na iets meer dan een uur verliet de Eindtovenaar onder een daverend applaus het veld in een week die voor hem uiterst merkwaardig moet zijn. De zonder twijfel mooiste goal van de avond kwam op het conto van Simons. Met een schitterende stift verschalkte hij andermaal doelman Filip Stankovic voor de 6-1. De laatste goal van de wedstrijd kwam op Johan Bakayoko: de dribbelaar bekroonde een fraaie individuele actie met een doelpunt.

Gescoord werd er in de resterende elf minuten niet meer in Eindhoven, waardoor PSV na vier duels nog altijd de volle buit heeft. Met een goed gemoed gaat de ploeg van Van Nistelrooij de slotfase van de transfermarkt in. De aandacht van alles en iedereen in Brabant zal vooral uitgaan naar Gakpo: blijft de aanvaller bij PSV, of maakt hij toch de overstap naar Engeland?