Transfernieuws

'Bienvenue au club': Cambuur huurt Zwitsers jeugdinternational van Young Boys

'Bienvenue au club': Cambuur huurt Zwitsers jeugdinternational van Young Boys

31-08-2022 20:15

SC Cambuur slaat zijn slag op Deadline Day. De Friezen hebben zich versterkt met vleugelaanvaller Felix Mambimbi. De aanvaller wordt gehuurd van het Zwitserse Young Boys.

Mambimbi is een 21-jarige aanvaller die onder contract staat bij Young Boys. De aanvaller moet zorgen voor extra aanvallende impulsen bij Cambuur. Mambimbi speelde afgelopen 25 duels voor de Zwitserse topclub. Daarin was de aanvaller goed voor drie goals en zes assists. Ook deed Mambimbi al ervaring op in de Champions League en is hij Zwitsers jeugdinternational.

"We hebben even geduld moeten hebben, maar uiteindelijk is het gelukt", aldus technisch manager Foeke Booy op de clubsite. "Felix past met zijn snelheid en diepgang in het profiel voor onze voorhoede en is bovendien qua fitheid direct inzetbaar, al zal hij uiteraard even tijd nodig hebben om zich aan te passen. De profielschets voor de buitenpositie was duidelijk, maar uiteindelijk is het de meest lastige positie geweest om in te vullen. Met de komst van Felix is dat alsnog geslaagd en daarmee is onze selectie voor dit seizoen compleet."

Cambuur dacht eerder aan Osame Sahroui en Willem Geubbels als potentiële versterkingen. Uiteindelijk viel de keuze dus io Mambimbi. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!