Geen Champions League voor PSV: Rangers in Philips Stadion met 0-1 te sterk

24-08-2022 22:50
7

PSV is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De ploeg van Ruud van Nistelrooy verloor in eigen huis met 0-1 van het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst.

PSV kreeg als eerste een kans via Cody Gakpo. De aanvaller kon uithalen, maar de keeper van Rangers kon de bal makkelijk pakken. Niet veel later werden ook de Schotten voor het eerst gevaarlijk via Kent. Benítez kon makkelijk redding brengen. In de 25e minuut volgde de eerste grote kans voor Rangers via Lundstram, die de bal net naast het doel van de Eindhovenaren plaatste.

PSV belandde in een slordige fase totdat Luuk de Jong een grote kans kreeg. De spits kon een voorzet van Jordan Teze nét niet binnentikken. Daarna kreeg PSV via Sangaré (corner) en Ismael Saibari (schot rand zestien) nog wat kansen, totdat De Jong wéér een grote kans kreeg. De aanvoerder schoot de bal van dichtbij tegen Mc Laughlin. Ook Gakpo werd nog gevaarlijk, maar het bleef 0-0 bij rust. De Jong bleef ook geblesseerd achter in de kleedkamer.

In de tweede helft bleef het op en neer gaan. Eerst kreeg PSV een grote kans via Erick Gutierrez. Daarna was het de beurt aan Rangers. Tom Lawrence kreeg een grote kans, Antonio Colak kon daarna uithalen. Niet veel later scoorde laatstgenoemde de 0-1 voor de Schotten na gestuntel van André Ramalho en Walter Benítez. PSV voerde de druk op en kreeg een mogelijkheid via Philipp Max, maar tevergeefs. Ook Gakpo kreeg zijn zoveelste mogelijkheid. De 'Eindtovenaar' kon het wederom niet afmaken. Het gemis van De Jong was merkbaar en de Eindhovenaren kwamen daarna niet meer tot grote kansen.

Door de 0-1 nederlaag plaatst PSV zich niet voor de groepsfase van de Champions League. De Eindhovenaren zullen het moeten doen met een Europese campagne in de Europa League.