Wedstrijdverslag

Spurs stelt teleur, maar wordt gered door Kane: Engelsman verbreekt fraai record

Spurs stelt teleur, maar wordt gered door Kane: Engelsman verbreekt fraai record

20-08-2022 15:22

Tottenham Hotspurs heeft in een allerminst overtuigend duel aan het langste eind getrokken tegen Wolverhampton Wanderers. De ploeg van Antonio Conte was in de openingsfase sterker, maar werd teruggedrukt door de Wolves. Uiteindelijk had de club uit Londen aan een kopbal van Harry Kane genoeg, die een mooi record afpakte van Sergio Aguero. 

Tottenham wist in de vorige speelronde op de valreep gelijk te spelen met Chelsea FC. In dat duel kregen Thomas Tuchel en Conte het aan de stok en ook tegen Wolves sloeg de vlam tussen de spelers enkele keren uit de pan. Tottenham had in de openingsfase het meeste balbezit, maar wist dat niet om te zetten in kansen. Wolves wachtte vooral af en kreeg voor rust drie kansen, terwijl de Spurs pas in de slotfase van de eerste helft dichtbij het doel kwamen met een inzet van Kane. 

In het tweede bedrijf drukte Wolves in de openingsfase door, maar wist de ploeg dat niet om te zetten in grote kansen. Schoten van Rúben Neves en Gonçalo Guedes troffen geen doel. Tottenham leek even te gaan bezwijken onder de druk, maar na ruim een uur nam Kane zijn ploeg bij de hand door van dichtbij in te koppen. Voor de Engelsman was het zijn 185ste treffer in het shirt van de Spurs, waarmee hij het record van meeste treffers voor één club van Sergio Aguero afpakte. 

Door de overwinning is Tottenham tijdelijk de koploper van de Premier League, al kan Arsenal daar later vandaag nog overheen kan. De Wolves beginnen niet best aan het seizoen en blijven op één punt uit drie duels steken. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!