Nieuws

Branderhorst moet plaats maken: 'Ik baal, maar je bent gek als je hem niet haalt'

Branderhorst moet plaats maken: 'Ik baal, maar je bent gek als je hem niet haalt'

8 augustus - 07:52
0

Jasper Cillessen en Valencia CF zijn er zondagavond toch uitgekomen en de Nederlandse doelman wordt spoedig gepresenteerd bij zijn oude club. Doelman Mattijs Branderhorst is daar de dupe van en stond zondag waarschijnlijk voor het laatst op doel als eerste keus van de Nijmegenaren. 

NEC verloor in de slotfase van FC Twente en dat zal naar alle waarschijnlijkheid de laatste basisplaats voor Branderhorst zijn. De doelman keepte een sterk seizoen, maar kan het niet opnemen tegen international Cillessen. "Natuurlijk baal ik, maar ik begrijp de club", zegt Branderhorst tegenover De Gelderlander. "Je bent gek als je de kans om Cillessen terug te halen laat schieten. Dat is wel wrang voor mij na zo’n sterk seizoen. Ik hoor van iedereen dat ik het fantastisch heb gedaan en dan valt dit rauw op mijn dak."

De NEC-sluitpost probeert echter het positieve van de situatie in te zien en kan zich nu meten met de kwaliteit van een voormalig FC Barcelona- en Ajax-doelman. "Maar ik ben niet iemand die heel erg uit zijn slof schiet of thuis met de pannen gaat gooien in de keuken. Ik probeer ook positief te denken. Ik heb me mijn hele carrière al afgevraagd wat nou het verschil is tussen mij en keepers van het Nederlands elftal. Dit is voor mij de perfecte maatstaf. Echter weet ik ook wel dat Cillessen de eerste doelman wordt."

Branderhorst sluit niet uit dat hij vertrekt met het oog op meer speelminuten, maar dan moet de club hem wel goed liggen. "We gaan zien of dit mijn afscheid was bij NEC. Het kan zeker dat ik nog deze maand vertrek. Als er een goede club langskomt, moet het ook nog eens zo zijn dat NEC met mij wil meedenken. Als het niet in het plaatje van mij en mijn vriendin past, blijf ik gewoon lekker hier."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie