Nieuws

Ook clubs maken zich sterk voor verplaatsen wedstrijden: 'Maken we ons hard voor'

Ook clubs maken zich sterk voor verplaatsen wedstrijden: 'Maken we ons hard voor'

13-11-2021 13:48

Een aantal Nederlandse clubs heeft zich sterk gemaakt voor het uitstellen van wedstrijden tijdens de lockdownperiode. Zij hopen de wedstrijden die eigenlijk zonder publiek gespeeld moeten worden, op een later moment alsnog te spelen, mét toeschouwers op de tribune.

Eredivisie CV-directeur Jan de Jong en de KNVB gaven vrijdagavond – na de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge – al aan dat er gekeken werd naar die optie, omdat de schade van het spelen zonder publiek simpel weg te groot zou worden. VVV-Venlo ziet het in ieder geval zitten, laat de Noord-Limburgse Keuken Kampioen Divisie-club weten via de officiële kanalen. 'Wedstrijden spelen in een leeg stadion is het laatste wat we willen en voetballen zonder de aanwezigheid van onze trouwe aanhang en sponsors is voor VVV eigenlijk geen optie. Daarom zullen we ons hard maken voor het verplaatsen van wedstrijden.'

Meerdere Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-clubs delen dit standpunt en vrijdagavond was het NAC Breda dat al naar buiten trad. 'NAC is een club van het volk en wil te allen tijde spelen voor publiek. Om deze reden is de club dan ook voorstander van het verplaatsen van wedstrijden', aldus De Parel van het Zuiden. 'Uiteraard hebben wij veiligheid en gezondheid hoog in het vaandel staan. Daar er geen aantoonbare besmettingshaarden te herleiden zijn naar voetbalstadions, lijkt het verantwoord om wedstrijden te organiseren met publiek.'

TOP Oss-Helmond Sport van vrijdagavond en FC Eindhoven-FC Dordrecht van zaterdagmiddag – speciaal verplaatst naar 16.00 uur, omdat de coronamaatregelen pas om 18.00 uur ingaan – zullen voorlopig de laatste Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden met toeschouwers zijn. Zondag en maandag staan De Graafschap-Telstar, ADO Den Haag - VVV-Venlo, Excelsior-Almere City en MVV-FC Den Bosch nog op het programma, terwijl de Eredivisie pas na de interlandperiode wordt hervat.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!