Nieuws

Schreuder trekt 'zorgwekkende' conclusie: 'Dat kan natuurlijk echt niet'

Schreuder trekt 'zorgwekkende' conclusie: 'Dat kan natuurlijk echt niet'

31-07-2022 09:07

Alfred Schreuder zal een oplossing moeten vinden in de verdediging van Ajax. De trainer zag zijn ploeg vijf tegentreffers incasseren: vooral in de counters en in de lucht zijn de Amsterdammers, die hoog op het veld staan, zeer kwetsbaar. 

Dat is de conclusie die Schreuder trekt na afloop van het duel. In aanvallend opzicht is er geen vuiltje aan de lucht voor de regerend landskampioen. "Maar we moeten wel snel beter gaan verdedigen", stelt Schreuder op het persmoment, opgetekend door De Telegraaf. "Ik zie veel progressie in ons aanvalsspel. Maar vijf tegentreffers kan natuurlijk niet. Dat is zorgwekkend."

Jay Gorter zal de wedstrijd ook snel willen vergeten. De doelman zag er bij twee treffers niet goed uit en ook de vierde tegengoal leek houdbaar. "Nee, ik heb er geen spijt van dat ik hem heb laten keepen", meent Schreuder. "Het is ook te kort door de bocht om nu al te zeggen dat Remko Pasveer volgende week onze eerste competitiewedstrijd keept. Het lag niet alleen aan Jay dat we hebben verloren."

"We hebben ook slecht verdedigd. We begonnen heel goed en kwamen op 1-0. Daarna verzuimden we een tweede doelpunt te maken. En vervolgens gaven we drie doelpunten zomaar weg. Maar we deden aanvallend ook heel veel dingen goed", vervolgt Schreuder. Net als in de vorige editie kreeg Ajax een vroegtijdige rode kaart. Vorig jaar was dat Nicolas Tagliafico, deze keer de nieuwe aanwinst Calvin Bassey. "Pas na de rode kaart van Bassey kreeg ik het idee dat het lastig ging worden. Hij wilde te graag, denk ik", besluit Schreuder. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!