Nieuws

Haller moet chemotherapie ondergaan: kwaadaardige tumor geconstateerd

Haller moet chemotherapie ondergaan: kwaadaardige tumor geconstateerd

30-07-2022 14:42 Laatste update: 15:07

Borussia Dortmund heeft bekendgemaakt dat Sébastian Haller te kampen heeft met een kwaadaardige tumor. De spits zal de komende maanden uit de roulatie zijn aangezien hij chemotherapie moet ondergaan.

"Sébastien krijgt nu de best mogelijke behandeling", zegt sportief directeur Sebastian Kehl namens Borussia Dortmund op de clubsite. "De kans op herstel is zeer goed. We wensen hem en zijn familie veel sterkte en optimisme en onze gedachten zijn bij hem in deze moeilijke tijd." De Ivoriaanse spits kreeg twee weken geleden te horen dat er een tumor in zijn teelbal was ontdekt. Afgelopen week onderging de 28-jarige spits zijn eerste medische ingreep.

Haller kwam deze zomer over voor 31 miljoen euro van Ajax. Twaalf dagen na zijn overgang van de Amsterdammers naar Duitsland verliet hij het trainingsveld, omdat hij zich 'niet lekker' voelde. Nader onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat Haller leed aan een vorm van teelbalkanker. Dortmund vraagt de media en de supporters om begrip en zal daarom de komende maanden geen medische updates geven over Haller.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!