Wedstrijdverslag

City te sterk voor Bayern München in oefenduel, Haaland pakt zijn eerste treffer

City te sterk voor Bayern München in oefenduel, Haaland pakt zijn eerste treffer

24-07-2022 07:27 Laatste update: 08:25

Manchester City heeft zondagochtend Nederlandse tijd het oefenduel met Bayern München gewonnen. Erling Braut Haaland gleed na twaalf minuten al zijn eerste treffer binnen voor The Citizens. Aan de kant van Bayern kwamen alle Nederlanders in de tweede helft in actie. 

Het duel begon een kwartier later vanwege hevig onweer. Kevin de Bruyne en Jack Grealish stonden aan de basis van een goed uitgespeelde aanval en laatstgenoemde bereikte de binnenglijdende Haaland. Nathan Aké liep mee, maar zag dat de Noorse superspits eerder bij de bal kwam. Na de treffer ging het weer stormen en gingen beide ploegen de kleedkamer in. Het duel werd een uur stilgelegd en vervolgens afgemaakt met twee helften van veertig minuten en een korte pauze, om het duel zo snel mogelijk af te ronden. 

Noussair Mazraoui kwam in de tweede helft binnen de lijnen voor Kingsley Coman. Tien minuten later maakte Dayotchanculle Upamecano plaats voor Matthijs de Ligt en ruimte Marcel Sabitzer het veld voor Ryan Gravenberch. Haaland mocht na de eerste helft inrukken en werd vervangen door Julian Álvarez. Het bleef uiteindelijk bij 1-0 voor Manchester City. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!