Nieuws

Binnen één jaar van de amateurs naar CL-voetbal: 'Het is best bizar, ja'

Binnen één jaar van de amateurs naar CL-voetbal: 'Het is best bizar, ja'

21-07-2022 15:39

Kay Tejan maakte deze zomer de overstap van TOP Oss naar FC Sheriff Tiraspol. De 25-jarige spits speelt het komende half jaar van op huurbasis in Moldavië en mag dromen van de groepsfase van de Champions League.

Tejan speelde een jaar geleden nog in het amateurvoetbal bij Quick Boys. Hij maakte een stormachtige ontwikkeling door en gaat nu mogelijk met Sheriff de Champions League in. "Een oud-speler van PSV is scout bij Sheriff en hield me al een tijdje in de gaten. Het was niet meteen 'ja', omdat er ook interesse was van Nederlandse clubs. Maar die wilden nog even afwachten of moesten eerst een speler verkopen en dan konden ze mij halen. Ik wilde niet meer wachten en daarom heb ik de knoop zelf doorgehakt", vertelt Tejan in gesprek met VoebalPrimeur.

De 25-jarige spits kon een mooie binnenlandse transfer maken. "Dat waren topclubs uit de Keuken Kampioen Divisie en ja, er zaten ook Eredivisie-clubs bij", aldus Tejan. "Best bizar, ja. Een jaar geleden speelde ik nog bij Quick Boys. Er was ook een club uit Turkije geïnteresseerd. Dan leg je het naast elkaar en kijk je wat beter is. De droom van iedere speler is natuurlijk om in de Champions League te spelen. Sheriff wint ieder jaar de competitie, dus de focus ligt echt op de Champions League."

De Moldavische kampioen speelde woensdag in de tweede voorronde van het miljardenbal. Tejan kwam in de wedstrijd tegen NK Maribor na 65 minuten binnen de lijnen voor ploeggenoot Momo Yansane. Het duel eindigde in 0-0, waardoor de return volgende week in Moldavië allesbeslissend is voor welke ploeg de volgende ronde bereikt.