Nieuws

'Schmidt en PSV praten over contractverlenging: korte én lange termijn belangrijk'

'Schmidt en PSV praten over contractverlenging: korte én lange termijn belangrijk'

10-11-2021 09:09

Roger Schmidt en de directie van PSV zijn de onderhandelingen over een nieuwe verbintenis gestart. Op korte termijn een paar wedstrijden winnen is niet het uitgangspunt van de Eindhovenaren om langer met de Duitse oefenmeester door te gaan.

Het Eindhovens Dagblad weet dat Schmidt geen contractverlenging afdwingt als hij de komende Eredivisie-wedstrijden wint. PSV neemt de lange termijn in oogschouw. Belangrijke pijlers voor een langer verblijf van Schmidt in Nederland zijn de koers van de club op lange termijn en het perspectief dat PSV de trainer kan bieden.

Andersom betekent dat ook dat Schmidt niet hoeft te vrezen voor zijn baan, wanneer PSV een mindere reeks neerzet tot de winterstop. Volgens het ED staat de 54-jarige Duitser open voor een langer verblijf bij PSV, terwijl ook de spelersgroep hun jawoord hebben gegeven. Schmidt werd in maart 2020 - vlak voor de coronacrisis - aangesteld als nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2020/2021. Hij kwam over van Beijing Guoan. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!