Nieuws

Eindelijk een opsteker voor Leeuwinnen: Miedema hersteld van coronabesmetting

Eindelijk een opsteker voor Leeuwinnen: Miedema hersteld van coronabesmetting

20-07-2022 12:20

Goed nieuws voor de Oranje Leeuwinnen: Vivianne Miedema is terug in de selectie. De aanvalster van het Nederlands dameselftal is hersteld na een coronabesmetting en is op tijd fit voor de kwartfinale tegen Frankrijk.

Dat is een welkome opsteker voor bondscoach Mark Parsons. De Engelsman zag eerder dit toernooi aanvoerster Sari van Veenendaal dermate geblesseerd raken dat ze het Nederlandse kamp moest verlaten. Dinsdag kwam aan het licht dat ook Lieke Martens niet meer in actie komt dit toernooi. De Paris Saint-Germain-buitenspeelster liep in de laatste groepswedstrijd een voetblessure op tegen Portugal en is voorlopig uitgeschakeld.

Daarnaast moest Jackie Groenen in isolatie, nadat zij ook besmet bleek met het coronavirus. De terugkeer van Miedema is zodoende goed nieuws. Frankrijk geldt als één van de grote favorieten voor de EK-titel en daarbij lijkt Oranje voorin de kwaliteiten van de Arsenal-aanvalster goed te kunnen gebruiken. Na het afhaken van Van Veenendaal nam Miedema de aanvoerdersband over van de doelvrouw.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!