Transfernieuws

'Huurdeal met Fortuna Sittard van de baan: Bassett blijft bij Feyenoord'

'Huurdeal met Fortuna Sittard van de baan: Bassett blijft bij Feyenoord'

18-07-2022 11:52

De tijdelijke overgang van Cole Bassett van Feyenoord naar Fortuna Sittard is van de baan, meldt onder meer 1908. Dat heeft alles te maken met FIFA-regelgeving die een nieuwe tijdelijke verhuizing van de Amerikaan niet toestaat.

Bij Feyenoord is de situatie van Bassett uitzichtloos, waardoor de Rotterdammers graag een oplossing willen voor de middenvelder die sinds januari in De Kuip speelt. Hij wordt voor anderhalf jaar gehuurd van Colorado Rapids. De huidige FIFA-regelgeving schrijft namelijk voor dat er maar maximaal acht spelers in één seizoen uitgeleend kunnen worden.

Aangezien de Major League Soccer-club al aan zeven verhuurde spelers, lijkt een transfer naar Fortuna Sittard niet aan de orde. Die overgang zou namelijk weer de boeken ingaan als een nieuwe verhuurperiode, waar Colorado Rapids dan gelijk het maximum bereikt. Het heeft er dus alle schijn van dat Bassett ook het komende seizoen actief is in Rotterdam-Zuid.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!