Transfernieuws

'Fortuna Sittard telt één miljoen euro neer voor Atalanta-verdediger'

'Fortuna Sittard telt één miljoen euro neer voor Atalanta-verdediger'

17-07-2022 19:39

Het ambitieuze Fortuna Sittard is dicht bij het aantrekken van Rodrigo Guth van Atalanta Bergamo. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano is er een bedrag van één miljoen euro exclusief bonussen gemoeid met de overgang.

In een eerder stadium bewerkstelligde Fortuna Sittard al een stunt van jewelste door Turks international Burak Yilmaz aan te trekken. Guth was vorig jaar al actief in de Eredivisie, toen hij op huurbasis voor NEC uitkwam. De doorgaans goed geïnformeerde Italiaans journalist weet dat er sprake is van een permanente transfer.

De 21-jarige Braziliaan kwam al in 2017 naar Atalanta Bergamo. Destijds werd hij voor een kleine zeven ton overgenomen van Coritiba FC uit zijn vaderland. Tot een grote doorbraak in de Serie A kwam het niet. Eerst werd hij uitgeleend aan Pescara om vervolgens een jaar in Nijmegen te voetballen. Het afgelopen seizoen kwam Guth tot twintig optredens in de Eredivisie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!