Nieuws

Newcastle United presenteert na lange zoektocht eindelijk nieuwe manager

Newcastle United presenteert na lange zoektocht eindelijk nieuwe manager

08-11-2021 16:29

Het steenrijke Newcastle United heeft een nieuwe manager. Eddie Howe moet met The Magpies de weg omhoog gaan inzetten, zo maakt de club maandagmiddag wereldkundig.

Howe wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Newcastle. De club stuurde Steve Bruce vlak na de Saoedische overname de laan uit, waarna de zoektocht naar een nieuwe manager begon. De namen van Unai Emery en Paulo Fonseca werden genoemd, maar Howe is nu de nieuwe coach van Newcastle.

De 43-jarige manager laat tegenover de clubkanalen van Newcastle weten dat hij blij is met zijn nieuwe job. "Dit is een mooie en dag voor mij en mijn familie. Dit is een geweldige kans, maar er is ook nog veel werk aan de winkel. Ik kijk uit naar de sessies op het trainingscomplex met de spelers. Ik wil de eigenaars van de club bedanken voor deze kans. De supporters van de club wil ik ook bedanken voor het geweldige ontvangst dat ik al heb gekregen."

Howe is inmiddels ruim een jaar clubloos. Daarvoor was hij tussen 2012 en 2020 werkzaam voor Bournemouth. Howe loodste de club vanuit de League Two naar de Premier League. In 2020 degradeerde hij met Bournemouth weer, waarna Howe stopte als manager bij The Cherries.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!