Nieuws

Parsons verwacht Miedema nog niet terug voor belangrijk duel: Ik ben realistisch

Parsons verwacht Miedema nog niet terug voor belangrijk duel: "Ik ben realistisch"

16-07-2022 20:33 Laatste update: 20:33

De Oranje Leeuwinnen zullen zich zondagavond zonder Vivianne Miedema moeten plaatsen voor de kwartfinale van het EK, verwacht bondscoach Mark Parsons. De topspits lijkt niet op tijd herstelt te zijn van corona.

"Ze zit nog steeds in isolatie en is niet meegereisd", vertelt Parsons op de persconferentie. "Als ze van haar symptomen af is, kan ze uit isolatie. Ik hoop dat ze snel stappen kan maken, maar ze is er nog niet. Ze zou bij de selectie zitten als ze negatief zou testen, maar ik zie dat niet gebeuren. Ik ben realistisch."

De Leeuwinnen spelen zondag de laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland en hebben minimaal een punt nodig om door te stoten naar de volgende ronde. Nederland zal sowieso vol aan de bak moeten, want de groepswinnaar ontloopt topfavoriet Frankrijk. Mochten de Leeuwinnen als tweede eindigen in de poule wacht alsnog het treffen met de Franse vrouwen. Er wordt zondag om 18.00 afgetrapt tegen de Zwitsers.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!