Ajax Vrouwen laten zich zien tegen Chelsea: gelijkspel voorkomt uitschakeling niet

27 maart - 22:55 Laatste update: 22:55

Het is de Ajax vrouwen niet gelukt om door te gaan in de Women’s Champions League. Op bezoek bij Chelsea speelden de Amsterdammers met 1-1 gelijk. Daarmee werd de 0-3 achterstand uit de heenwedstrijd niet weggepoetst en is Ajax uitgeschakeld in het Europese toernooi.

Op Stamford Bridge moesten de Ajax vrouwen Lily Yohannes missen. De zestienjarige middenvelder was geschorst door haar derde gele kaart in de heenwedstrijd in Amsterdam. Jonna van de Velde verving Yohannes op het middenveld, maar verder voerde Suzanne Bakker geen bijzondere wijzigingen door. Aanvoerder Sherida Spitse keerde wel terug van een schorsing en nam plaats in het hart van de verdediging.

Diezelfde Spitse kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd. Ajax begon sterk aan de wedstrijd en mocht na twee minuten al een corner nemen. De korte variant werd uiteindelijk toch nog voor geslingerd en Spitse kopte de bal op het dak van het doel. Verder kregen ook Romee Leuchter en Tiny Hoekstra kansen. Leuchter schoot rakelings voorlangs en na goed doorjagen van Hoekstra schoot keepster Zecira Musovic tegen de linksbuiten aan. De bal leek het lege doel in te rollen, maar ging via de paal uiteindelijk toch naast.

Ondanks de grote kansen van Ajax, was het Chelsea wat op voorsprong kwam. Na balverlies op de middenlijn sneden de Engelsen door de verdediging van de Amsterdammers als een warm mes door de boter. Spits Mayra Ramírez maakte geen fout in de één-op-één met Regina van Eijk en schoot de bal onder de keepster door.

Met de 1-0 achterstand gingen de vrouwen van Chelsea en Ajax ook rusten. Na de rust kregen de Amsterdammers steeds meer balbezit, maar in de zoektocht richting de gelijkmaker stuitte de formatie van Suzanne Bakker steeds op de blauwe muur van Chelsea. Na 65 minuten lukte het toch om die muur te slechten. Chasity Grant kreeg de bal oog in oog met Musovic en schoot net als Ramírez de bal onder de keeper door. Bij The Blues dacht men aan buitenspel, maar de buitenspeelster van Ajax Vrouwen vertrok precies op tijd.

Na de gelijkmaker van Grant begon de tank bij veel speelsters van Ajax steeds leger te raken. De afstanden werden steeds groter en de stootkracht voorin werd steeds minder. Wel kreeg Leuchter wederom een grote kans, maar ditmaal stuitte zij op keepster Musovic. Bij The Blues leek de handrem er steeds meer op te gaan, ook door de voorsprong uit de heenwedstrijd. Beide teams kwamen niet meer te scoren en dus ging Chelsea door naar de halve finale. Daarmee maken de Engelsen nog altijd kans op vier verschillende prijzen en bij de Ajax Vrouwen gaat de aandacht vol naar de nationale competitie. Daar is het gaat naar FC Twente slechts vier punten.