Nieuws

Derksen in de clinch met Talpa: hierom riskeert 'de snor' een lange schorsing

Derksen in de clinch met Talpa: hierom riskeert 'de snor' een lange schorsing

27 maart - 19:46 Laatste update: 19:59

Het lijkt erop dat Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen een confrontatie hebben met hun werkgever Talpa over het niet voltooien van een verplichte online cursus over respectvol samenwerken. De vaste figuren van het televisieprogramma Vandaag Inside spraken er nogal cynisch over, vooral Derksen.

De cursus, opgezet door het Mediapact Respectvol Samenwerken na de misstanden bij The Voice of Holland, is gericht op het bestrijden van ongewenst gedrag binnen de Nederlandse mediawereld. Derksen heeft duidelijk gemaakt dat hij niet van plan is aan de eis te voldoen. "Nee, nee, ik ga op mijn 75ste dit soort onzin niet doen. Daar staat ook helemaal niets over in mijn contract, dus dat doe ik gewoon niet", zei hij op live televisie.

Een woordvoerster van Talpa reageerde bij De Telegraaf op de kwestie. "Het is belangrijk voor ons dat iedereen binnen ons netwerk deze training doorloopt, en we zetten ons actief in om dat te bevorderen. Dat doen we onder andere door actief te helpen herinneren, te monitoren en het gesprek aan te gaan."

Aan tafel escaleerde de discussie enigszins toen advocaat Job Knoester deelde dat hij de cursus wel had afgerond na een uitnodiging van Talpa-baas Joost Brakel. "Ik heb niets gehad", zei Derksen, waarna Genee vertelde dat de oud-voetballer in het ergste geval twee maanden op non-actief kan worden gezet en dat z’n salaris zal worden ingehouden als hij de e-learning niet doet. "Wat een gelul, joh", zei Derksen.

Politiek verslaggeefster Merel Ek voegde toe dat iedereen bij Talpa de uitnodiging voor de cursus heeft ontvangen en dat deze vóór 12 april moet worden afgerond.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!