Nieuws

Nagelsmann doet basis Duitsland cadeau: met deze namen treedt Duitsland morgen aan

Nagelsmann doet basis Duitsland cadeau: met deze namen treedt Duitsland morgen aan

25 maart - 17:10 Laatste update: 17:10

Julian Nagelsmann heeft tijdens zijn persconferentie voor het duel met Nederland zijn basisopstelling prijs gegeven. Na het duel met Frankrijk zal er niet veel veranderen bij Die Mannschaft. Met welke nament treed Duitsland aan tegen Oranje? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

'Iedereen is fit. Een of twee pijntjes, maar niks dat spelers aan de kant zal houden', vertelt Nagelsmann op zijn persconferentie in aanloop naar het oefenduel in Frankfurt. 'We zijn van plan met dezelfde elf te beginnen als tegen Frankrijk. Dat is niet in steen gebeiteld, we gaan nog naar de training straks kijken, als iemand er moe uitziet kunnen we nog wat veranderen.'

Mocht de uitspraak van de Duitse bondscoach kloppen dan zal Die Mannschaft met de volgende namen aantreden tegen Nederland: Ter Stegen; Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt; Andrich, Kroos, Gündogan; Musiala, Wirtz, Havertz.

Hoewel Duitsland simpel van Frankrijk won is er volgens Nagelsmann wel werk aan de winkel. 'Tegen Nederland moeten we, na zaterdagavond, de volgende stap zetten, niet alles weer in laten storten. Je merkt nu al dat er iets meer enthousiasme onder de bevolking is. We moeten nu niet doen alsof alles geweldig is, we moeten gewoon verder. Ik begrijp de extremen, ik begrijp de mediawereld, ik klik het zelf ook eerder aan als het extreem is, maar onze taak is het om niet in extremen te denken. Dat heeft ook geen zin.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!