Nieuws

Deze Nederlander wordt wellicht opgenomen in de Premier League Hall of Fame

Deze Nederlander wordt wellicht opgenomen in de Premier League Hall of Fame

25 maart - 13:56

Dennis Bergkamp is tot dusver de enige Nederlander die is opgenomen in de Premier League Hall of Fame, maar daar komt mogelijk verandering in: er is namelijk een tweede Nederlander geselecteerd op de shortlist van de Hall of Fame. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke Nederlander het betreft. 

Deze Nederlander komt wellicht in de Premier League Hall of Fame

De Premier League maakte zondag de shortlist bekend voor de volgende namen die in de Hall of Fame kunnen komen. Naast spelers als Eden Hazard, John Terry en Michael Owen zit er ook één Nederlander bij: Edwin van der Sar. De oud-doelman speelde zes jaar bij Manchester United en vier jaar bij Fulham. Het IJskonijn pakte veel prijzen met United, waaronder de Premier League in 2008. De doelman blonk meer dan eens uit in strafschoppenreeks en pakte daardoor veel prijzen met de club.

Van der Sar werd al eens eerder genomineerd voor de shortlist, maar werd toen niet uitgekozen. Robin van Persie en Ruud van Nistelrooij werden ook genomineerd, maar niet verkozen. Fans hebben tot april de tijd om te stemmen: de twee spelers met de meeste namen worden opgenomen in de Hall of Fame.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!