Breaking news

Topscorer Dallinga verlaat Excelsior voor miljoenentransfer naar Ligue 1

Topscorer Dallinga verlaat Excelsior voor miljoenentransfer naar Ligue 1

01-07-2022 12:22 Laatste update: 12:28

De transfer van Thijs Dallinga naar Toulouse is officieel afgerond. De topscorer van de Keuken Kampioen Divisie vertrekt voor een miljoenenbedrag naar de ploeg die afgelopen jaar kampioen werd van de Ligue 2. 

In het afgelopen seizoen kroonde Dallinga zich tot topscorer van de Keuken Kampioen Divisie met maar liefst 32 treffers. Ook in de play-offs stond geen maat op de spits: mede dankzij vier doelpunten van hem werd promotie naar de Eredivisie bereikt. Woensdag werd duidelijk dat de spits op weg was naar Toulouse, nadat hij toestemming kreeg om de training bij de Rotterdammers te verlaten.

Naar verluidt bedraagt de transfersom 2,5 miljoen euro, alhoewel Excelsior geen uitspraken doet over de hoogte van het te ontvangen bedrag. "We zijn intern een jaar lang intensief met hem aan het werk gegaan en daarmee is deze transfer ook het bewijs dat het inzetten op de juiste begeleiding werkt en zich uitbetaalt", reageert algemeen directeur Daan Bovenberg via de clubsite

"Het is jammer dat Thijs vertrekt, maar we zijn vooral ook trots dat opnieuw een talentvolle speler via Excelsior Rotterdam de stap naar een Europese topcompetitie kan maken", aldus Bovenberg. Dallinga zelf komt ook aan het woord. "Excelsior was voor mij de juiste keuze om mezelf verder te ontwikkelen en ik vind het mooi om nu weer een volgende stap te maken. Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn periode bij Excelsior en wil iedereen bedanken voor de steun."

Bij Toulouse komt Dallinga twee landgenoten tegen: Branco van den Boomen en Stijn Spierings. Eerstgenoemde had een fantastisch seizoen op het tweede niveau van Frankrijk en werd verkozen tot beste speler van de competitie. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!