Breaking news

Marc Overmars accepteert zijn schorsing en gaat niet in beroep

Marc Overmars accepteert zijn schorsing en gaat niet in beroep

26 februari - 14:31 Laatste update: 14:35
2

Marc Overmars heeft zijn schorsing tot november geaccepteerd. De directeur voetbalzaken van Royal Antwerp had in beroep kunnen gaan bij het Hof van Arbitrage voor Sport (TAS), maar heeft besloten die stap niet te zetten. 

Dat nieuws meldt Frank Neervoort, woordvoerder van Overmars. "Marc heeft in samenspraak met zijn familie het besluit genomen om geen procedure meer op te starten. Dat betekent dat hij tot medio november niet actief zal zijn voor Antwerp. We gaan daar ook geen verdere toelichting voor geven. We laten het daar gewoon bij."

Overmars werd in februari 2022 ontslagen door Ajax wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. In november 2023 kreeg de voormalig voetballer een schorsing van twee jaar waarvan één voorwaardelijk opgelegd door het Nederlands Instituut Sportrechtspraak. Die schorsing werd vervolgens door de FIFA overgenomen, waardoor de oud-Ajacied wereldwijd een jaar lang niet in de voetballerij mag werken. Overmars mag in november 2024 zijn werkzaamheden bij Antwerp weer oppakken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!