Nieuws

Dit is het record dat De Jong dinsdag verbrak bij PSV in de Champions League

Dit is het record dat De Jong dinsdag verbrak bij PSV in de Champions League

20 februari - 22:23 Laatste update: 22:23

Luuk de Jong wist dinsdagavond een mooi record te verbreken bij PSV. De 33-jarige spits van de Eindhovenaren weet het net vaak te vinden en schoot ook vanavond raak vanaf elf meter tijdens het duel in de Champions League met Borussia Dortmund. Wat is het record dat De Jong heeft verbroken? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

De Jong wist tegen RC Lens zijn achtste doelpunt in het shirt van PSV te maken, waardoor hij gedeeld topscorer aller tijden werd voor de Eindhovenaren in de Champions League. Door zijn doelpunt tegen de Fransen evenaarde de spits het doelpuntentotaal van Ruud van Nistelrooij en daar kon hij tegen Dortmund dus overheen.

De 33-jarige spits heeft tegen Dortmund nu zijn negende doelpunt gemaakt, waarmee hij dé enige topscorer aller tijden van PSV in de Champions League is geworden. De aanvoerder van de Eindhovenaren scoorde in zijn laatste vier wedstrijden evenveel doelpunten en wist deze vorm door te zetten tegen de club uit de Bundesliga.

Topscorers voor PSV in de Champions League

Luuk de Jong - 9 goals, 23 wedstrijden
Ruud van Nistelrooij - 8 goals, 11 wedstrijden
Romário - 7 goals, negen wedstrijden   
Arnold Bruggink - 5 goals, 27 wedstrijden
Phillip Cocu - 5 goals, 33 wedstrijden

Het duel tussen PSV en Borussia Dortmund begint dinsdagavond om 21.00 uur in het Philips Stadion. VoetbalNieuws.nl zal live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!