Nieuws

Weer geen Messi in China: hierom gaan Argentijnse oefenwedstrijden niet door

Weer geen Messi in China: hierom gaan Argentijnse oefenwedstrijden niet door

10 februari - 09:38 Laatste update: 10:08

Chinese voetbalfans die Lionel Messi willen zien spelen, zijn weer teleurgesteld. De oefenwedstrijd tussen Argentinië en Nigeria die in maart in de Chinese stad Guangzhou zou worden gespeeld, gaat niet door. Dat maakte de wedstrijdorganisatie vrijdag bekend. Een dag later kwam naar buiten dat ook de oefenwedstrijd tussen Argentinië en Ivoorkust in Beijing niet langer op het programma staat.

Dit is de tweede keer in korte tijd dat voetbalfans in het Aziatische land een teleurstelling rondom Messi moesten verwerken. De Argentijnse superster zou het met Inter Miami opnemen tegen het lokale Hongkong XI. Wegens een hamstringblessure bleef de linkspoot de gehele wedstrijd op de bank, terwijl er contractueel was afgesproken dat hij minstens een helft zou spelen. De aanwezige fans ontvingen achteraf de helft van de ticketprijs terug, nadat Messi later in de week in Tokio wel een half uur in actie kwam in een wedstrijd tegen Vissel Kobe.

Waarom gaan de oefenwedstrijden van Argentinië in China niet door?

Inmiddels gaan de oefenwedstrijden van Argentinië in China dus ook niet door. De organisatie van de wedstrijd tegen Nigeria gaf aan dat de ontmoeting 'om bekende redenen' is geschrapt. Wat deze redenen precies inhouden, werd niet gezegd. Op zaterdag volgde het nieuws dat de wedstrijd in Beijing tegen Ivoorkust ook geen doorgang zal vinden. "Beijing is voor dit moment niet van plan een wedstrijd te organiseren waarbij Lionel Messi betrokken is", gaf de organisator in de Chinese hoofdstad aan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!